Prohledat tento blog

neděle 27. července 2014

Pan Mix / Mr. Mix

Pokud tu jsou nějací starší hráči, možná si budou pamatovat hru Mr. Mix. Šlo v podstatě o hru co měla učit psát na klávesnici. Napsali jste jméno ingredience a kuchař jménem Mr. Mix jí dal do hrnce.
První věc které si hráči všimnou je zvláštní soundtrack. Ten je stvořený pomocí mručení které postupně sílilo. Nezřídka se stávalo že zvuk byl tak hlasitý že to první speakery prostě nevydržely a odešly. Druhý level neměl hudbu žádnou a třetí zněl jako hodně špatná nahrávka vysoušeče vlasů. Čtvrtý a pátý level doprovázely pouze extrémě vysoké zvuky. Bylo dokonce zaznemenáno několik případů poškození sluchu.
Zajímavé také je že děti co hru hráli začaly trpět nočními můrami. V nich se jim zjevoval Mr. Mix a tichým, avšak agresivním hlasem, jim přikazoval ať o něčem mlčí. Žádné z dětí ovšem nevědělo o co jde.
Další věcí která se na hře projeví okamžitě je křivka obtížnosti. Ta totiž stoupá prakticky strmě nahoru. Takže nikomu se nepovedlo překonat předposlední pátý level. A nejen díky tomu se hra neprodávala a zůstala nějakou dobu v pozadí. A to až do chvíle než se do rukou hackerů dostala romka se hrou.
Díky jejich šikovnosti se jim podařilo rozluštit kód hry a najít způsob jak se dostat do posledního levelu. To co našli bylo tak příšerné, že o tom odmítají mluvit.
Z korespondence hackerů víme následující:
Hra po nastartování šestého levelu padá nebo neustále cosi zapisuje do system32 a tím vytěžuje ramky. Po chvíli se vždy objevila modrá smrt. Ty soubory co hra začala zapisovat byly většinou fotky a videa zdeformovaných lidí křičících bolestí. Můžeme si jen domýšlet co příšerného skrýval šestý level pana Mixíka.
mr_mix

Žádné komentáře:

Okomentovat