Prohledat tento blog

středa 23. července 2014

Sonic.EXE

Tak tuhle pastu zná snad každý fanoušek tajemna. Stejně jako jsem se posledně zmínil o mýtu jménem Ben Drowned, i teď vám přiblížím jedu z těch mainstreamovějších legend.
Všechno to začalo u jednoho skalního fanouška ježka Sonica. Tomu se jednou dostalo do ruky CD. Byla to klasické cd které koupíte v každé drogerce nebo obchodu s elektronikou. Na něm byl nápis - sonic.exe
U dopisu byla přiložená zpráva od jeho kamaráda, se kterým se už pár týdnů neviděl.
“Já už to nevydržím, jde po mě. Chtěl jsem to zničit sám ale nedokážu to. Doufám že ty tohle ďábelské CD zničíš. Prosím… Udělej to, jinak po tobě půjde také.”
Zprávě nevěnoval pozornost, a cd vložil do mechaniky. Byl tam opravdu jen jeden soubor… SONIC.EXE
Neváhal a hru spustil. A byl celkem nadšený! Podle úvodní obrazovky se jednalo o první díl co vyšel na segu, takže ťukl do mezerníku a chtěl hrát.
Po spuštění hry ovšem problikla jedna obrazovka. Byla podobné té úvodní ale sonic měl krvácející fotorealistické oči a v pozadí byla jen krev a oheň. Prostě peklo. Po deseti vteřinách černé obrazovky se ho hra zeptala : Chcete si uložit hru? Volné byly jen tři sloty, na ostatní byly pojmenované různými jmény a mezi nimy bylo i jméno jeho přítele.
Už teď mu hra přišla zvláštní, ale o to víc byl natěšen co ho čeká.  Uložil hru, a hrál. To co uviděl bylo však nad jeho očekávání, hrál za všechny postavy kromě sonica, který je jednoho po druhém pronásledoval a mučil. Všechny levely byly jen změť ohně, masa a krve. Roztomilá zvířátka jejichž záchrana byla v původní hře jako cíl, ležela zmasakrovaná na zemi.
Každým dalším levelem hra nabývalal na realističnosti, a když už se na to hráč nemohl dívat, uvědomil si, že se nemůže zvednout ze židle. V tom uslyšel tichý hlas : “Můžu si s tebou hrát jak dlouho chceš.” Otočil se….
A sonic na něj zíral ze všech postaviček, plyšáků a plakátů co měl po pokoji. Zíral na něj prázdnýma krvavýma očima.
sonicexe

Žádné komentáře:

Okomentovat