Prohledat tento blog

pátek 8. srpna 2014

Oblivion : Hist sap hallucination

Už jsme se zmínili o morrowindu a dneska je na čase podívat se na jednu legendu která se točí kolem questu pro cech bojovníků. Bohužel, glitch byl odstraněn ve fázi vývoje a lidé s bethesdy mají prý zakázáno o tom mluvit. Jeden z bývalých zaměstnanců si ovšem pustil hubu na špacír.
Probírali zrovna quest infiltration. V podstatě jde o to že se máte naoko přidat ke konkurenčnímu cechu a zjistit jak pracují.  Po přidání dostanete za úkol vymlátit jeskyni plnou goblinů kousek od Leyawinu. Při meetingu v hale se probíralo jak quest bude probíhat. Team se bavil tak hodinu když někdo navrhnul že by hráč mohl dostat výtažek ze stromu Hist. Pak by se mohl najednou ocitnout v jeskyni a mlátit gobliny.
Na konci questu by procitnul, vrátil se do vesnice u Leyawinu a zjistil že místo goblinů zabíjel lidi. Plánovali jsme jen pár mrtvých těl lidí a zvířat.
Pak se ale cosi ošklivě podělalo…
Ten samý večer byla narychlo svolaná schůze. Když jsem na ní přišel, animátoři byli bledí jako stěna. Říkali že to nemohl být glitch nebo chyba v kódu. Kontrolovali ho dvakrát a nic nenašli. Jeden z animátorů tvrdil, že stejně jako u každého testování i teď si průběh natáčel. Zvedli jsme se tedy z křesla a šli do jeho kanceláře.
Když pustil video, všechno vypadalo normálně. Snad jen kvalita videa byla zvláštní. Chvílemi zrnělo jako starý film. Hráč šel blíže k vesnici a uviděl postavu nehybně stojící mezi dvěma domy. Hráč se k němu přiblížil, když v tom začal muž mizet a FPS padlo na 10. Tak to trvalo přibližně dvacet sekund. Animátor říkal že to není chyba nahrávacího softwaru nebo lag ale že to tak bylo i při testování. Pak FPS zase stouplo ale muž se začal pomalu otáčet směrem k hráči. Jeho obličej vypadal jako “sešitý” z několika jiných modelů.  Byl skoro až groteskně poskládán. Hráč se skusil pohnout ale obličej toho muže ho následoval.. Přesněji řečeno jen ten obličej. Tělo zůstalo stát na místě.
V tom se ozval bzučivý zvuk a kamera se posunula prudce na levo. Animátor ukázal třesoucím se prstem na jedno místo na obrazovce. V dálce se vznášelo ve vzduchu něco, co vypadalo jako dětská těla. Jen tak vysely ve vzduchu a mrtvolně pohupovaly nohama. Stále zíraly na hráče, zatím co se pomalinku posouvaly směrem od něj. Nakonec propadly texturou. Pokaždé když jednoho z nich “spolkla” hora v dálce, onen bzučivý zvuk se změnil. Poté obrazovka začala šíleně blikat a hra hráče přesunula do černé místnosti.
V tuhle chvíli spoustu lidí odešla z kanceláře vystrašena tím co shlédla. Já ale zůstal. Po šesti minutách ve tmě se hra zbláznila. Hráč přestal být ovladatelný a byl přesouván po různých místech mapy. Všude kam se spawnul byla hromada znetvořených těl.
Pak jeden z nadřízených řekl, ať video vypne. Animátor vzal myš, ale kurzor se zaseknul.
A teleportování skončilo…
Hráč najednou stál tam, kde to začalo. Chvíli byl klid… Pak přímo před ním skrze zem vyjel onen muž, zíral hráči do obličeje svýma černýma očima. Otevřel pusu a začal řvát : “TO JSI UDĚLAL TY!, TO JSI UDĚLAL TY!”A to křičel pořád dokola. Pak video skončilo.
Veškeré důkazy o tom incidentu byly zničeny a quest byl poupraven tak aby se hráč do oné vesnice nedostal.
A víte co je nejzvláštnější? Nenašli v kódu žádnou chybu, takže nic nemohli odstranit. Takže on tam pořád někde je. Ten muž s černýma očima čeká až ho znovu někdo objeví…
Až budete příště hrát oblivion, pamatujte si, že na vás čeká!
Až budete příště hrát oblivion, pamatujte si, že na vás čeká!

Žádné komentáře:

Okomentovat